Ford Mustang bilen, myten, legenden

Mustangdelar från USA

Alla som kör Mustang har väl klurat på att åka till USA för att köpa bildelar billigt i USA?

Här är lite råd om vad du behöver tänka på:

* Se till att lösa det där med tull och moms för dina bildelar om värdet för dem överstiger 4 300 kronor! Enligt Tullverkets regler så är det så här: ”Om inresan till Sverige sker med flyg eller färja i kommersiell trafik får du tull- och skattefritt ta med dig varor för 4 300 kronor.”.

* De flesta flygbolag erbjuder möjligheter att ha övervikt, kolla innan du bokar resan vad det kostar! Oftast är det betydligt billigare än att skicka hem saker med DHL och UPS.

* Se till att väga sakerna innan så att du vet vad det går på! En bagagevåg är en bra investering, då kan du räkna på om det är billigast att ta med på flyget själv eller kanske använda ett transportföretag.

* Kolla om det finns transportmöjligheter med båt i USA och vad det kostar. Du kan shoppa loss riktigt ordentligt och sen skicka sakerna till t. ex. JetCarrier som tar hem dom med båt. Har du inte bråttom är detta ett mycket prisvärt alternativ. Framförallt om du har handlat många och tunga saker.

* Köp väskorna du ska använda i USA det går att hitta väldigt billigt, så slipper du släpa dessa till USA.

* Tänk på att du kan köpa Mustangdelar via internet och posta till ditt hotell, allt kanske inte finns på plats i staden där du är. Ofta är det fraktfritt eller i alla fall låga priser på frak inom USA.

* E-bay har ett stort utbud av Mustangdelar, men även mycket annat kolla med fördel där! 

Ett mycket prisvärt alternativ är att stanna hemma och beställa delar från företag som hjälper dig att importera, t. ex. SwedenMustang.com fast då missar man ju förståss den roliga USA-resan.